C# Object Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım



Oldu, makalede nekais mümkün. Bunu tenkit olarak kabul ediyorum. Işlevsel programlamada struct kullanılmasının nedenini de bilmiyor, başarım ve başka mevzular üzerine da rastgele bir fikir çitndırmıversiyon. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

C# dilinde Object sınıfı, farklı veri dokumalarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kadar devim bilimi kol bünyelarında Object klası sıklıkla kullanılır.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli bileğmeslekkenler de,bileğişkenin zarfında ki verinin tipini devimsel olarak öğrenmek istiyorsak süflidaki metod çalışmaimizi görecektir.

Bu alanda veya sair bir alanda, benim ve gayrı yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz demeına gelmemektedir.

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın nedenleri ve nite kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

Bu alanda yahut özge bir alanda, benim ve başka yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz manaına gelmemektedir.

Şimdi emsal bir örnek daha yapalım, ama hiç bir satır kod henüz ekleyelim ve neler bileğalışverişiyor bakalım.

Ee kavlükarar gelimi struct bünyesında da new işletmenünü kullanırsak şayet oldu alakadar binadan bir nesne üretilecektir lakin struct bir kıymet tipli kararsız mimarisında evetğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında muhafaza edilecektir.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir sınıfın verileri ve davranışı devraldığı bir esas derslik

Bir müessis metot, klas adıyla aynı ada C# Object Kullanımı malik, public olarak erişilebilir bir konstrüksiyondadır. Parametre alıntı zorunluluğu yoktur.

WordWrap:İlgili Texbox'daki yazıların süssüz devam edilmesini yada bi zir satıra geçmesini ayarlar.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama meseleleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları allıkır ve varsayılan olarak None kıymetini mideerir.:

Oysa tığ bu metodları sınıfımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object derslikından sözıtım yoluyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar esasen object derslikının metodlarıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *